top of page

Diş Beyazlatma

Diş beyazlatma işlemi (Dental Bleaching), dişlere zarar vermeden dişlerin renk tonunu açmak isteyenler için ideal bir tedavidir. Öncelikle şunu söylemekte fayda var; internette satılan beyazlatıcı kalem, toz vs yöntemlere kesinlikle başvurulmamalı, diş beyazlatma işlemi diş hekimi kontrolünde, dozu ve süresi ayarlanarak yapılmalıdır.


Diş beyazlatmaya uygun muyum?

Diş renginiz hoşunuza gitmiyorsa öncelikle muayene olmalısınız. Dişinizde çatlak, kırık, dolgu olması gereken diş, açıkta yara, diş eti enflamasyonu olup olmadığı kontrol edilmelidir. Eğer varsa öncelikle bunların tedavisi yapılır. Bu tedaviler yapıldıktan sonra diş beyazlatma tedavisi için hazırsınız demektir.

Hamilelerde, emzirenlerde ve çocuklarda beyazlatma tedavisi yapılamaz.



Sağlıklı beyaz dişler

Diş beyazlatma nasıl yapılır?

Diş beyazlatma tedavisi 2 tiptir; ev tipi beyazlatma ve ofis tipi beyazlatma. Ben tercih olarak ev tipi beyazlatmayı uyguluyorum. Daha uzun sürede yavaş yavaş beyazlatma elde ediyoruz. Tekrar sararlamaların da daha yavaş gerçekleştiği görülmüştür.

Bu yöntemde dişlerinizin bir ölçüsü alınır ve dişlerinize özel kalıplar oluşturulur. Bu kalıpların içine özel beyazlatma jeli koyularak bunu günde 4-5 saat kullanmanız istenir. Belli aralıklarla kontrole çağırılıp, istenilen etkinin sağlanıp sağlanmadığı takip edilir. Yeterli beyazlatma sağlandığında (ortalama 2-3 haftalık kullanım sonunda) beyazlatma işlemi bitirilir. Gerekirse 6 ay sonra işlem tekrarlanır.



Beyazlatma plağı
Beyazlatma Plağı


Tekrar sararır mı?

Çey, kahve, sigara tüketiminizin yoğunluğuna göre dişlerde belli süre sonra tekrar sararma görülebilir. Özellikle sigara kullanan bireylerde beyazlatma çok çabuk eski haline döndüğünden dolayı çok önerilmez.



Comments


bottom of page