top of page

Diş Sıkma, Çene Eklemi Problemi nasıl tedavi edilir?

Sabahları kalktığınızda çenenizde ağrı var, dişlerinizi sıkıyorsunuz. Psikiyatri, fizik tedavi, gece plağı gibi her yöntemi denediniz. Sonuç alamadınız.

Diş sıkma probleminiz kapanış kaynaklı olabilir. Biz buna "Okluzyon Kaynaklı Çene Eklemi Hastalıkları" diyoruz.

Çene eklemi problemlerinin teşhis ve tedavisi uzun soluklu ve disiplin gerektiren bir süreçtir. Diş sıkma ve çene ağrısı probleminiz var ise, öncelikle detaylı bir muayene yapılır. Eğer muayene sonucunda diş kapanışından kaynaklı bir problem olduğu tespit edilirse, yani dişlerin kapanışının hatalı olduğu anlaşılırsa, öncelikle hatalı kapanışı kas ve iskelet sistemine unutturma (Deprogramming) amacıyla "Eklem Splinti" tedavisine başlanır.

Eklem splinti sayesinde, dişlerdeki hatalı kapatmaya sebep olan erken temaslar kas iskelet sistemine unutturulmuş olur. Kas ve iskelet sistemi yeniden programlanır ve ağrı ve diş sıkma gibi semptomlar geçer. Çene eklemi stabil pozisyona yerleşir. Bu tedavi yaklaşık 6 ay ile 1 sene arasında sürer. Tedavi bittikten sonra genellikle dişlerin pozisyonlarını tekrar ayarlamak için ortodontik tedavi yapmak gerekir. İleri derecede pozukluğu olan hastalarda ise çene cerrahisi veya protetik tedaviler gerekebilir.

Çene eklemi tedavisi olmuş hastaların videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz.



Comments


bottom of page