top of page

Estetik Braketler(Beyaz Braketler)

Estetik braketler (estetik diş telleri) porselen, safir, altın gibi maddelerden üretilebilmektedir. Dişlerin üzerinde daha az belli olan bu tedavi seçeneğinde ortodontik tedavi fiyatları daha yüksektir.


Estetik braketler hangi hastalarda kullanılabilir?

Estetik braketler bütün ortodontik tedavilerde kullanılabilirler.


Estetik braketlerin avantajları nelerdir?

Metal braketlere göre görüntü olarak daha estetik görünmektedir. Dışarıdan bakıldığında çok az farkedilmektedir. Metal alerjisi olan hastalarda kullanılabilir. MRI veya Tomografi çektirmesi gereken hastalarda problem oluşturmaz.





Estetik braketlerin dezavantajları nelerdir?

Sürtünmesi yüksek olduğundan, diş hareketleri daha yavaş gerçekleşir. Çabuk kırılırlar, bu sebeple metal braketlere göre daha hacimli üretilmektedirler. Doktor açısından çalışması daha zor bir sistemdir. Pahalıdır.


Estetik braketlerin çeşitleri ve kaliteleri var mıdır?

Estetik braketler de metal braketler gibi self ligating (kendinden bağlanan,kapaklı) ve konvansiyonel (geleneksel) braketler olarak ikiye ayrılır, Kapaklı braketlerde sürtünme nispeten daha az olduğu için tedavi süresini bir miktar kısalttığı belirtilmektedir. Ortodontik tedavide kullanılan braketler birçok farklı marka altında satılmaktadır. Braketin mutlaka kaliteli seçilmesi gerekmektedir. Tedavinin seyrini olumlu yönde etkilemesi ve sağlık açısından risk oluşturmaması için mutlaka FDI onaylı olmalıdır.

Comentários


bottom of page