top of page

Metal Braketler

Ortodontik tedavilerde yıllardır sıklıkla kullandığımız tedavi aracı metal braketlerdir. Metal braketler diğer tedavi araçlarına göre en uygun fiyatlı seçenektir. Fakat estetik değildirler. Metal braketler genellikle fabrikasyon sistemle üretilirler. Kişiye özel üretilen "Insignia" sistemi gibi metal braket sistemleri de bulunmaktadır.




Metal braketler hangi hastalarda kullanılabilir?

Metal braketler, herhangi bir metal alerjisi bulunmayan, ortodontik tedavi ile ilgili kontrendikasyonu bulunmayan bütün hastalarda kullanılabilir.


Metal braketlerin avantajları nelerdir?

Metal braketlerin hasta tarafından kullanımı kolaydır. Tedaviye alışma ve adapte olma süresi kısadır. Doktor için dişlere yapıştırılması ve sökülmesi diğer sistemlere göre daha kolaydır. Diğer yöntemlere göre ucuzdur.


Metal braketlerin dezavantajları nelerdir?

Metal braketler, dişlerin üzerinde görüldüğü için genellikle estetik olarak beğenilmezler.


Metal braketlerin çeşitleri ve kaliteleri var mıdır?

Metal braketler, self ligating (kendinden bağlanan,kapaklı) ve konvansiyonel (geleneksel) metal braketler olarak ikiye ayrılır, Kapaklı braketlerde sürtünme nispeten daha az olduğu için tedavi süresini bir miktar kısalttığı belirtilmektedir. Ortodontik tedavide kullanılan braketler birçok farklı marka altında satılmaktadır. Tedavinin seyrini olumlu yönde etkilemesi ve sağlık açısından risk oluşturmaması için mutlaka FDI onaylı ve kaliteli marka braket seçilmesine özen gösterilmelidir.

Comments


bottom of page