top of page

Yurtdışında yaşayanlar, Türkiye'de ortodontik tedavi veya şeffaf plak tedavisi olabilir mi?

Yurt dışında yaşayan hastalarımız için şeffaf plakla ortodontik tedavileri önermekteyiz. Tel ile yapılan ortodontik tedavilerde sık sık kontrol randevuları gerektiğinden dolayı, tel tercih edemiyoruz.


Şeffaf plaklar ortodontik tedavileri yurt dışından gelen hastalarımız için şu şekilde özetleyebiliriz:


1. Randevu: İlk Muayene, Fotoğraf, Röntgen ve Ölçülerin alınması:

İlk muayenenin ardından, gerekli bilgilendirmeler yapılır. Hastamız tedavi olmaya karar verdi ise, Fotoğraf, Röntgen ve Ölçü leri alınır. Hastamız ülkesine uğurlanır. Plakların siparişi verilir. Yaklaşık 1,5-2 ay sonra hasta 2. randevuya çağırılır.


2. Randevu: Tedavi başlangıcı

Şeffaf plak tedavisinin ilk randevusunda, bazı dişlerin üzerine 'ataşman' denilen çıkıntılar yapıştırılır. Bu çıkıntılar tedavi boyunca dişlerin üzerinde durur ve dişlerin hareket etmesine katkıda bulunur.

Bu randevuda ayrıca hastamıza plaklarını nasıl kullanacağı anlatılır. Takıp çıkarma, temizlik ve tedavi ile ilgili kurallar öğretilir. Dişlerin düzeldiğinde nasıl olacağı da bilgisayar simülasyonu olarak gösterilir.


Ataşmanlar sarı ile gösterilmiştir

3. Randevu: Tedavi bitimi

Son randevuda, hasta plaklarını düzenli bir şekilde kullandıysa, dişler final görünümüne gelmiş olur. 2. randevuda yapıştırılan ataşmanlar dişlerin üzerinden sökülür. Dişlerde tekrar bozulma olmaması için Lingual Retainer denilen koruyucu teller yapıştırılır. Dişlerin temizleme ve parlatma işlemleri yapılır. Böylece tedavi bitmiş olur.




Lingual Retainer: Tedaviden sonra dişlerin tekrar bozulmasını engellemek için, dişlerin içine yapıştırılan ince teldir. Dışarıdan görünmez. Herhangi bir rahatsızlık vermez.
Lingual Retainer: Tedaviden sonra dişlerin tekrar bozulmasını engellemek için, dişlerin içine yapıştırılan ince teldir. Dışarıdan görünmez. Herhangi bir rahatsızlık vermez.


Özetle, şeffaf plak tedavisi için 3 kere Türkiye'ye gelmeniz gerekir. İlerleyen zamanlarda da birkaç yılda bir dişlerin kontrolü için gelmeniz tavsiye edilir.

Comments


bottom of page