top of page

Şeffaf Plak Tedavisi (Invisalign, Orthero, ClearAligner vb..)

Telsiz ortodontik tedaviler, 3 boyutlu yazıcı teknolojisi ile üretilen, aligner (hizalayıcı) dediğimiz şeffaf plaklarla uygulanırlar. Invisalign, Orthero, ClearAligner gibi birçok marka bulunmaktadır. Telsiz ortodontik tedavi fiyatları normal tedaviye göre biraz daha yüksektir.




Telsiz ortodonti hangi hastalarda kullanılabilir? Telsiz ortodontik tedavi, diş bozukluklarının %90'ını oluşturan hafif ve orta zorluktaki vakalarda uygulanabilmektedir. Telsiz ortodontik tedaviye uygun olup olmadığınız detaylı muayene sonrasında belli olur. Telsiz ortodontinin avantajları nelerdir? Telsiz ortodonti yani şeffaf plak sistemi (popüler adı ile invisalign tedavisi) ağızda teller olmadığı için, konforlu bir tedavi süreci geçirilmesini sağlar. Şeffaf plaklarınızı dilediğinizde çıkarabilirsiniz. Önemli bir toplantı veya görüşmeniz olduğunda birkaç saatliğine plaklarınızı çıkarma şansınız bulunur. Plaklarınızı günde 22 saat takmanız yeterlidir. Dişlerinizi fırçalarken veya yemek yerken plaklarınızı çıkarabilirsiniz. Ayrıca telsiz ortodontik tedavilerde bilgisayar ortamında daha tedaviye başlamadan sonucu görmek mümkün olabilmektedir. Buna digital setup adı verilmektedir.



Telsiz ortodontinin dezavantajları nelerdir? Zor vakalarda kullanılamamaktadır. Şeffaf plakların takılıp çıkarılması hastaya bağlı bir iştir, bu da doktorun tedaviye müdehalesini kısıtlar, eğer hasta plaklarını düzenli takmazsa tedavi istenilen şekilde yürümez. Metal braketlere göre estetiktir, fakat yine de bir miktar görünmektedir. Invisalign tedavisinin fiyatı metal ve şeffaf braketlerden daha pahalıdır. Telsiz ortodontinin çeşitleri ve kaliteleri var mıdır? Telsiz ortodontide, Invisalign, Orthero gibi onlarca marka seçeneği bulunmaktadır. Marka seçiminde önemli olan kullanılan markanın kalitesi ve sektördeki tecrübesidir. Vakanın zorluk durumu da marka seçiminde önemli bir faktördür. Bu sebeple mutlaka muayene olup size özel olarak tedavi planlaması yaptırmanız gerekmektedir.

Comments


bottom of page